Δεοντολογία και Βακάλης

Δεοντολογία και Βακάλης

Αν αντί του Μελισσανίδη ήταν άλλος παράγοντας και συνοδευόταν από τον Γκιρτζίκη ή άλλο μέλος του προηγούμενου ΔΣ, σήμερα δεν θα υπήρχε ΕΠΟ.

«Μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις», αναφέρει το γνωστό ρητό, όμως για τη φωτογραφία του Μελισσανίδη, ο οποίος όταν επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΠΟ συνοδευόταν από τον αναπληρωτή πρόεδρό της, Νίκο Βακάλη, δεν φτάνουν ούτε τόσες για να περιγράψουν το… χάλι της Ομοσπονδίας, όπως θα υποστήριζαν οι κακές γλώσσες. Υποτίθεται ότι το κορυφαίο όργανο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητο, είναι δε γνωστό και το ρητό με τη γυναίκα του Καίσαρα.

Το γεγονός ότι το… θέμα, δηλαδή οι φωτογραφίες που μπορούν να οδηγήσουν και σε συμπεράσματα, δεν πήρε τις διαστάσεις που του αρμόζει, οφείλεται στους πρωταγωνιστές. Αν στην θέση του Μελισσανίδη ήταν άλλος παράγοντας και αν στη θέση του Βακάλη ήταν ο Γκιρτζίκης ή άλλο μέλος της τότε διοίκησής του, σήμερα δεν θα υπήρχε ΕΠΟ. Αλλωστε είναι γνωστό ότι ο Μαρινάκης πήγε κατηγορούμενος εξαιτίας μιας τυχαίας συνάντησής του στο «Χίλτον» με κάποιους παράγοντες της ΕΠΟ, όμως στη θέα της φωτογραφίας του Βακάλη που συνοδεύει τον Μελισσανίδη, λες και θα χανόταν ή δεν υπήρχαν υπάλληλοι να τον βοηθήσουν, εφόσον δεν γνώριζε τα… κατατόπια (σ.σ. επισημαίνουμε ότι έχει ξαναπάει επισήμως και στο παρελθόν).

Θεωρούμε ότι είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής Δεοντολογίας να κρίνει αν ήταν δεοντολογικό αυτό που έκανε ο κ. Βακάλης και οι πληροφορίες δεν αποκλείουν την περίπτωση καταγγελίας σε βάρος του. Εμείς απλά αντιγράφουμε:

  1. Την παράγραφο 3 άρθρου 13 του Κώδικα Δεοντολογίας, το οποίο άρθρο 13 έχει τον τίτλο «Γενικοί Κανόνες Συμπεριφοράς»: «Πρόσωπα που δεσμεύονται από τον παρόντα Κώδικα θα επιδεικνύουν την δέσμευσή τους προς μια ηθική συμπεριφορά. Θα συμπεριφέρονται με τρόπο αξιοπρεπή και θα ενεργούν με απόλυτη αξιοπιστία και ακεραιότητα».
  2. Το άρθρο 14 που έχει τον τίτλο «Καθήκον ουδετερότητας»: «Όταν πρόσωπα που δεσμεύονται από τον παρόντα Κώδικα συναλλάσονται με πολιτειακού θεσμούς ή κυβερνητικά όργανα, με εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, ενώσεις και ομίλους, πέραν την υποχρέωσής τους να τηρούν τους βασικούς κανόνες του άρθρου 13, οφείλουν να παραμένουν πολιτικά ουδέτεροι, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΕΠΟ, των ενώσεων, των σωματείων και των ομάδων και γενικά να ενεργούν με τρόπο συμβατό με τα καθήκοντά τους και να επιδεικνύουν ακεραιότητα συμπεριφοράς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ