Ο Μελισσανίδης 1-0 τον Ιβάν στο (φετινό) Κύπελλο!

Ο Μελισσανίδης 1-0 τον Ιβάν στο (φετινό) Κύπελλο!

Η... παγίδα του Μελισσανίδη στον Γραμμένο για το γήπεδο του τελικού του Κυπέλλου και τα ετεροχρονισμένα non paper του ΠΑΟΚ για το «και εμείς θέλουμε ΟΑΚΑ».

To10.gr το έγραψε πριν από μέρες. «Δεύτερη φορά δεν «πιστολιάζεται» ο Μελισσανίδης» σημείωνε ο Γιώργος Χελάκης στο άρθρο του στις 09/02. Και σημείωνε ότι «Αν ο Τίγρης είχε κανονίσει με τον Ιβάν οι διαιτησίες να είναι από εδώ και πέρα «πενηνταρίσιες» δεν θα καταδεχόταν να κάνει επίσκεψη στα γραφεία της ΚΕΔ. Θέλει από εκεί να στείλει τα «χαιρετίσματά» του στην Θεσσαλονίκη». Λίγες ημέρες μετά, λοιπόν, να και η απόλυτη επιβεβαίωση. Διότι ο Μελισσανίδης όχι μόνο πήγε στην ΚΕΔ (και μάλιστα με μεταφραστή και αγκαζέ με τον Βακάλη – αναπληρωτής πρόεδρο της ΕΠΟ), αλλά μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να κάνει το 1-0 επί του Σαββίδη στο Κύπελλο. Διασύροντας μονομιάς την (κατ’ αρχάς) επιθετική ρητορική του ΠΑΟΚ για το πού πρέπει να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Ο ΠΑΟΚ, μέσω του εκπροσώπου του στην κλήρωση του Κυπέλλου και μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Δημοκράτη Παπαδόπουλου, έθεσε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές θέμα για το γήπεδο του τελικού του Κυπέλλου. Ζητώντας, εφόσον ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προκριθούν έναντι Πανιωνίου και Λάρισας αντίστοιχα, το μεγάλο παιχνίδι να μην γίνει στο ΟΑΚΑ. Καθότι είναι έδρα των κιτρινόμαυρων και με αυτόν τον τρόπο δεν τηρείται η ισονομία στη διεκδίκηση ενός τροπαίου.

Λίγη ώρα μετά, ωστόσο, ο Μελισσανίδης πήρε την… πάσα και την αξιοποίησε για να… ανοίξει το σκορ στο «ματς» με τον άσπονδο φίλο του εκ Βορρά. Αφού πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΟΚ, από την ΕΠΟ, όπου βρισκόταν για τη συνάντηση με την ΚΕΔ, έκανε την κίνησή του. Εβαλε στο… παιχνίδι τον «δικό μας» (κατά Σαββίδη) Βαγγέλη Γραμμένο και τελείωσε μια και καλή το θέμα τελικός. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ «δεσμεύτηκε ότι ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ», είπε ο Τίγρης. Και έδεσε χειροπόδαρα και τον Γραμμένο και τον ΠΑΟΚ. Διότι και να μην το είχε πει ο presidente, δεν υπήρχε περίπτωση να βγει στην κόντρα με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα εστάλη με σαφήνεια στη Θεσσαλονίκη και μετά την αρχική «παγωμάρα», το προχωρημένο επικοινωνιακό σύστημα του ΠΑΟΚ πήρε μπρος για να μαζέψει ό,τι μαζεύεται. «Και εμείς ΟΑΚΑ θέλουμε», άρχισε να προκύπτει όλως ξαφνικά από τους Θεσσαλονικείς! Με τα non paper της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καλούν τους δημοσιογράφους – αρθρογράφους που ασχολούνται με τα της ομάδας να ξεκαθαρίσουν στα Μέσα τους ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει πρόβλημα με το να γίνει ο τελικός στην Αθήνα. Το αντίθετο: «Προέχει η ασφάλεια», όπως θυμήθηκαν μετά το μεσημέρι. Και αφότου ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος είχε θέσει το θέμα στις πραγματικές διαστάσεις του, σε ό,τι αφορά με το τι ήθελε ο ΠΑΟΚ και τι όχι.

Βεβαίως, η επικοινωνιακή πολιτική του Δικεφάλου δεν αφήνει τίποτα στην τύχη της. Και παρά την… παγίδα που τους έστησε ο Μελισσανίδης, οι επικοινωνιολόγοι προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι και σε ό,τι έχει να κάνει με τις δηλώσεις του εκπροσώπου τους. Ετσι, με… δημοκρατικές διαδικασίες έβαλαν τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο να εξηγήσει τι (δεν) εννοούσε όταν έλεγε ότι ο τελικός δεν πρέπει να γίνει στο ΟΑΚΑ. Και τα (ξανα)εξήγησε πολύ ωραία. Απλώς άλλα λόγια…

Δεν τελειώσαμε εδώ, όμως. Από τη στιγμή που οι πρώην σύμμαχοι βλέπουν τον Ολυμπιακό εκτός παιχνιδιού, είναι βέβαιο ότι θα εντείνουν τις μεταξύ τους εχθροπραξίες. Καθώς, ασχέτως του τι λέει ο καθένας, για μοιρασιές και άλλες τέτοιες ανοησίες, ούτε ο Σαββίδης ούτε ο Μελισσανίδης θα κάνουν πίσω μπροστά στο… μέλι του πρωταθλήματος. Για αυτό οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι σύντομα η μονομαχία θα πάει σε άλλο επίπεδο. Εξυγιαντικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ