«Κάνε ό,τι θες, δεν με ενδιαφέρει»

«Κάνε ό,τι θες, δεν με ενδιαφέρει»

Ο ΠΑΡΑΓΚΑΣ υπενθυμίζει τη συνάντηση Σωκράτη Κόκκαλη-Θωμά Μητρόπουλου. Όταν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού άναψε το πράσινο φως στον Θωμά να «βοηθήσει» να ανατραπεί η διοίκηση-Γκιρτζίκη στην ΕΠΟ.

«Σωκράτη, δεν θα το πιστέψεις. Υστερα από είκοσι χρόνια, μου είπανε να ασχοληθώ με την ΕΠΟ. Να ρίξω τον Γκιρτζίκη. Τι λες να κάνω»; «Θωμά, κάνε ότι θες».

Στη συνέχεια η κουβέντα, γύρισε πίσω στα παλιά καλά χρόνια. Τρίτο πρόσωπο, στη συνάντηση δεν ήταν μπροστά. Εύλογα, σχετικά με το πράσινο φως, που άναψε ο Σωκράτης Κόκκαλης στον Θωμά Μητρόπουλο, να δουλέψει εις βάρος του Ολυμπιακού να υπάρχουν επιφυλάξεις. Ότι, ο Θωμάς είναι αυτόνομος και δουλεύει για λογαριασμό του. Πότε υπό τον Κόκκαλη, πότε υπό τον Σαββίδη, στο ξεκίνημα της Συμμαχίας και υπό τον Μελισσανίδη στη συνέχεια, μέχρι και σήμερα. Αποτελώντας την αιχμή του δόρατος της ΑΕΚ στο παρασκήνιο. Όπου υπάρχει δουλειά. Οπότε, δεν είναι δυνατόν ο πρώην πρόεδρος των ερυθρολεύκων, να τον έχει υπό τον έλεγχό του. Ωστε να του ζητήσει να αποσυρθεί, να μην ασχολείται και να μην προκαλεί ζημιά στον Ολυμπιακό. Κάποιος που είναι έξω από τα πράματα, είναι πιθανό να έχει αυτή την εντύπωση ή έστω την απορία: «Πως είναι δυνατόν, ο Κόκκαλης να ελέγξει τον Θωμά Μητρόπουλο και να του απαγορεύσει να ασχολείται»; Όχι μόνο στις εκλογές της ΕΠΟ, αλλά μέχρι και σήμερα.

Η απάντηση έχει ήδη δοθεί. Και σε ανύποπτο χρόνο. Πριν έντεκα μήνες. Στις 7 Μαρτίου 2017. Όταν οι Δρόσος-Δέδες είχαν εγκατασταθεί στην ΕΠΟ και ο «προεκλογικός αγώνας» των έξι εκατομμυρίων ευρώ, κατά τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, ήταν στα φόρτε του. Την απάντηση την έχει δώσει, ο πλέον αρμόδιος. Ο δημοσιογράφος Νίκος Καραγιαννίδης. Με αναλυτικό ρεπορτάζ στο σάιτ «Αποδυτηριάκιας». Με τίτλο «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ». Στη συνέχεια αναφέρεται συνάντηση των δύο ανδρών, πριν δέκα μήνες (τον Μάιο του 2016) που είχε ζητήσει ο Θωμάς. Προκειμένου να τον ενημερώσει: «Μου ζήτησαν να «βοηθήσω» να ανατραπεί στις εκλογές της ΕΠΟ η διοίκηση-Γκιρτζίκη» . Η απάντηση που έδωσε ο «γίγαντας» Κόκκαλης, κατά τον Καραγιαννίδη, στον Θωμά, ήταν η εξής: «Κάνε ό,τι θέλεις».

Το ρεπορτάζ που δεν διαψεύσθηκε, δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί. Λόγω της ιδιαίτερης σχέσης του Καραγιαννίδη και με τις τρεις πλευρές του τριγώνου. Κουμπάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ευνοούμενος του Σωκράτη Κόκκαλη, τα χρόνια της παντοδυναμίας του. Κολλητός του Θωμά Μητρόπουλου από τη δεκαετία του ’80. Κάποιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν, ότι ο Καραγιαννίδης ήταν αυτός που έκανε προξενιό τον Θωμά στον Κόκκαλη. Με τον Καραγιαννίδη που είχε αποκλειστικό το σχετικό ρεπορτάζ, να αποθεώνει τη ένταξη του Θ. Μητρόπουλου στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός με εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο, στον «ΦΙΛΑΘΛΟ». Χαρακτηρίζοντάς τον, σαν το «ΠΡΩΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ». Το πάντρεμα, Κόκκαλη-Θωμά μπορεί να έγινε πριν είκοσι χρόνια, αλλά η σχέση τους διατηρείται, ισχυρή και αναλλοίωτη, μέχρι σήμερα. Κάτι που επιβεβαιώνεται από τον ίδιο τον Θωμά στους συνομιλητές του, αναφέροντας συχνά-πυκνά, «μίλησα με τον Σωκράτη».

Ο Καραγιαννίδης, δεν είχε κανένα λόγο να γράψει ένα ψεύτικο ρεπορτάζ. Καθώς είχε τη δυνατότητα ενημέρωσης και διασταύρωσης και από τις τρεις πλευρές. Και από τον Μελισανίδη που θα τον είχε ενημερώσει σχετικά ο Θωμάς, ότι πήρε το Οκ από τον «θείο», όπως αποκαλεί τον Κόκκαλη. Και από τον ίδιο τον Θ. Μητρόπουλο. Που δεν το κρατούσε άλλωστε, εκείνη την εποχή μυστικό. Η απορία στη ποδοσφαιρική πιάτσα, ήταν εύλογη:

-Και τι λέει ο Κόκκαλης, που πας στις εκλογές της ΕΠΟ κόντρα στον Ολυμπιακό;

Ο Θωμάς δεν είχε κανένα πρόβλημα να απαντά σε όσους του υπέβαλαν τη σχετική ερώτηση.

-Μίλησα μαζί του. Δεν ήταν δυνατόν να μην τον ρωτήσω. Μου είπε, «κάνε ό,τι θες. Δεν με ενδιαφέρει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ