Τίγρης σε αίθουσα συσκέψεων

Τίγρης σε αίθουσα συσκέψεων

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αναδεικνύεται σε Μαχάτμα Γκάντι του ελληνικού ποδοσφαίρου, που πάει να κάνει το νταμπλ με συσκέψεις και με τον σταυρό στο χέρι. Ο Βασίλης Δεκάρικος, έχει το ρεπορτάζ...

Εχει δει κανείς Τίγρη σε αίθουσα συσκέψεων; Θα το δούμε κι αυτό τη Δευτέρα. Στη συνάντηση της ΑΕΚ με τον επικεφαλής της ΚΕΔ Μέλο Περέιρα. Στη οποία θα παραβρεθεί αυτοπροσώπως ο (αποκαλούμενος) διοικητικός ηγέτης Δημήτρης Μελισσανίδης. «Προκειμένου να διασφαλισθεί η ισονομία και η διαφάνεια στα ματς που απομένουν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο». Οι ίδιοι δεν είναι όμως που λένε, ότι έπεσε η Χούντα; Οι ίδιοι, έχουν σε ποσοστό, 50% το ΔΣ της ΕΠΟ. Αυτοί ψήφισαν κι έβγαλαν πρόεδρο, τον Γραμμένο. Δικός τους, είναι ο Αλέξης Δέδες. Από ποιόν κινδυνεύει η ΑΕΚ και υποχρεώνεται ολόκληρος Τίγρης να φοράει κοστούμι γραβάτα και να τρέχει, σε συσκέψεις; Ο Τίγρης είναι για να ορμάει. Δεν είναι, για να εκφράζει, φόβους και επιφυλάξεις.

Όπως, μας ενημερώνουν σχετικά, οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ: «Οπως θα κριθούν οι ομάδες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ αν αντέχουν την σκληρή μάχη του πρωταθλητισμού παιχνίδι – παιχνίδι έτσι θα κριθούν οι διαιτητές, οι επόπτες αλλά κι αυτοί που τους ορίζουν και τους αξιολογούν»

Οφείλουμε, λοιπόν όλοι να συγχαρούμε το Δημήτρη Μελισσανίδη… για το νέο ήθος που εισάγει στο ποδόσφαιρο. Ως σήμερα, μόνο τίποτε κολεγιόπαιδα θα πίστευαν ότι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την ισονομία σε συσκέψεις με την ΚΕΔ.

Ως τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν ήθελες κάτι από τη διαιτησία χρειαζόσουν είτε μια βαλίτσα με ένα εκατομμύριο δολάρια (μια τέτοια θρυλείται ότι είχε ο Θωμάς Μητρόπουλος ο εξυγιαντής στις εκλογές της ΕΠΟ στην Αλεξανδρούπολη) είτε μπράβους που να δέρνουν κ.λπ. Ή έξι εκατομμύρια Ευρώ, όπως έχει πει ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, ότι στοίχησαν, οι πρόσφατες εκλογές, της ΕΠΟ. Όταν όμως ολόκληρος Τίγρης εμπιστεύεται το διάλογο, είναι προφανές ότι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο (για να μην πούμε στην ελληνική κοινωνία) άλλαξαν προς το καλύτερο.

Ο ήλιος της ισονομίας ανατέλλει πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένας καλύτερος κόσμος ξημερώνει. Τίγρη, από το βάθος της καρδιάς μας σ’ ευχαριστούμε που μας δίνεις ελπίδα.

Σκεφτείτε, δηλαδή, να κριθούν η ΚΕΔ και οι διαιτητές και να αποδειχτεί ότι είναι τίποτε λαμόγια που απλά κάνουν τα κέφια του εκάστοτε ισχυρού κι ενίοτε μάλιστα τα παίρνουν κιόλας. Θα κοκκινίσουν από την ντροπή τους, ενώ οι πιο ευαίσθητοι από αυτούς μπορεί να κάνουν και χαρακίρι. Ο Θωμάς Μητρόπουλος, ο σύμμαχος του Τίγρη στην προσπάθεια για την εξυγίανση, θα πέσει από τα σύννεφα, Είναι μάλιστα πιθανό να χρειαστεί και ψυχολογική υποστήριξη ακόμη για να συμφιλιωθεί με αυτή τη σκληρή πραγματικότητα. Ένα όμως είναι βέβαιο: μετά από αυτή την κίνηση του Τίγρη, οι Αεκτζήδες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Αυτός που αντίθετα έχει χάσει τον ύπνο του, είναι ο Ιβάν.

Αν όμως η ισονομία, εξασφαλιζόταν με συναντήσεις, τότε αυτός που έδερνε και στη συνέχεια, έγραφε το Ζωγράφο είναι πολύ χαζός. Αυτός που έτρεχε σε χορούς στα Γρεβενά, αυτός που πλήρωσε 6 εκ. για να πάρει την ΕΠΟ, αυτός που έκανε κολεγιά με το Θωμά για τον ίδιο σκοπό, αυτός που πληρώνει το Γιαννάκη τον Παπαδόπουλο, αυτός που έχει τον Τεβεκέλη στο μισθολόγιο. Ο μόνος έξυπνος είναι ο Δημήτρης. Πώς δεν το είχε σκεφτεί ο Αλαφούζος να κάνει συναντήσεις; Κι ο Ντέμης, τότε με τον Κόκκαλη; Θα είχε πάρει το πρωτάθλημα. Κι ο Δημητρέλος ακόμη, που έτρεχε από δημόσια υπηρεσία σε δημόσια υπηρεσία, έπρεπε να κάνει μερικές συναντήσεις για τη διαιτησία. Και του Σταύρου Αδαμίδη, πώς του διέφυγε; Έπρεπε να έρθει ο Μελισσανίδης για να το σκεφτεί. Για να δούμε τον Τίγρη, σε αίθουσα συσκέψεων;

Πώς δεν είχε σκεφτεί κανείς στην ΑΕΚ να ζητήσει μια σύσκεψη από τον Θωμά… τα χρόνια της παντοδυναμίας του; Κάθε χούντα είναι ανοιχτή σε συζητήσεις και συναντήσεις. Ξέχασε όμως ο Δημήτρης Μελισσανίδης… να επιστήσει την προσοχή και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Σούπερ Λιγκ και της ΕΠΟ που, από καθαρή απροσεξία και μόνο, πάνε να βγάλουν λάδι τον ΠΑΟΚ για την οργανωμένη μετακίνηση και τα επεισόδια στα Γιάννενα, ενώ κινδυνεύει να χάσει τρεις βαθμούς ο Ολυμπιακός, για τα πολύ μικρότερης έκτασης επεισόδια στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Αυτό βέβαια θα είχε ως αποτέλεσμα να πάει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα χωρίς κανένα κίνητρο, κάτι που δε θα συνέφερε καθόλου την ΑΕΚ. Επειδή στημένα αποκλείεται να είναι τα πειθαρχικά όργανα, ας το θυμίσει κάποιος στον Τίγρη να επιστήσει την προσοχή και σε αυτά. Ίσως σε μία ακόμη συνάντηση, ώστε να μπορέσει να γίνει και διαλογική συζήτηση. Για να αποφευχθεί το ανθρώπινο λάθος, δηλαδή.

Σκεφτείτε όμως, να μην εισακουστεί ο Τίγρης. Ξέρετε τι θα κάνει; Θα επιστήσει ΚΑΙ ΠΑΛΙ την προσοχή στους διαιτητές. Γιατί οι διαιτητές δεν είναι λαμόγια. Απλά απρόσεχτοι είναι. Θα τους το πει μία ο Τίγρης, θα τους το πει δύο, που θα πάει; Θα μάθουν επιτέλους να προσέχουν. Άλλωστε, όπως λένε οι ίδιοι, όλα τα λάθη φέτος είναι ανθρώπινα. Οι Αεκτζήδες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναδεικνύεται σε Μαχάτμα Γκάντι, του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ούτε ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας, ούτε δωροδοκίες, ούτε (πολύ περισσότερο) μπράβοι. Μόνο διάλογος. Πατρικές συμβουλές και παροτρύνσεις.

Κι αυτό, είναι το μυστικό όπλο του Τίγρη, έναντι, του Ιβάν. Πού πας ρε Καραμήτρο Σαββίδη, χωρίς να κάνεις συνάντηση με την ΚΕΔ; Χωρίς να επιστήσεις την προσοχή «ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ισονομία» ;Θα σε φάει λάχανο ο Τίγρης. Επειδή πήρες μερικά σφυρίγματα από «ανθρώπινα λάθη»; Μισό λεπτό όμως; Δεν είπαμε ότι φέτος τα φαλτσοσφυρίγματα οφείλονται αποκλειστικά σε ανθρώπινα λάθη; Τότε ποιος ο λόγος της συνάντησης με την ΚΕΔ; Αφού τα λάθη είναι ανθρώπινα και μόνο. Όσες συσκέψεις και να γίνουν, μπορεί οι άνθρωποι να γίνουν ρομπότ; Άνθρωποι είναι, ανθρώπινα λάθη θα κάνουν. Μες στον εκνευρισμό του και κατά λάθος ο Μελισσανίδης, είχε πει τον Καλφόγλου «στημένο». Ένα ανθρώπινο λάθος έκανε κι αυτός κι απλά ξέχασε ο Τίγρης να ζητήσει συγγνώμη…

Όπως λοιπόν αλλάζει ο άνθρωπος, έτσι αλλάζει κι ο Τίγρης, όταν πλησιάζει τα 70. Βλέπουμε έναν Τίγρη, που καταδικάζει τη βία. Εναν Τίγρη νοικοκύρη, που φροντίζει τα έσοδα να είναι ισοσκελισμένα με τα έξοδα. Έναν Τίγρη που ασχολείται με το να χτίσει σπίτι. Κι έναν τίγρης που πιστεύει ότι η ισονομία στη ζούγκλα μπορεί να εξασφαλιστεί, με συζητήσεις σε συναντήσεις. Εναν Τίγρη τελείως διαφορετικό απ’ αυτόν εβάζε φέρετρα στα γήπεδα, που καθυστερούσε τους αγώνες με τις υδροφόρες του δήμου και που σήκωνε τις κούπες. Είναι ένας τίγρης ευπατρίδης. Θα αντέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο έναν ευπατρίδη; Αυτό είναι το ερώτημα.

ΥΓ1. Χαράς Ευαγγέλια. Έπεσε η χούντα. Το είχε πει ο Δημήτρης Μελισσανίδης: «Να ξέρετε πως δεν υπάρχει Χούντα που δεν έχει πέσει. Όλες κάποτε πέφτουν. Έτσι θα πέσει και αυτή». Το Δημήτρης Μελισσανίδη μόνο ρομαντικό δεν μπορείς να τον πεις. Όντως, οι χούντες πέφτουν, μαθηματικά. Το ερώτημα είναι τι έρχεται μετά. Κάποιες φορές έρχεται η δημοκρατία. Συνήθως όμως έρχεται μια άλλη χούντα, οι δικτάτορες απλά εναλλάσσονται και σχεδόν πάντα ο καινούργιος είναι πιο στυγνός από τον παλιό—αλλιώς πώς θα τον ανέτρεπε. Για το αν ο Καφλόγλου είναι «δημοκρατία» δε μας διαφώτισε ο κ. Μελισσανίδης.

ΥΓ2. Αφού έπεσε η χούντα, για ποιο λόγο ο Τίγρης, έχει στη δούλεψή του τον Θωμά και τον Γιαννάκη; Αφού το 50-50 διασφαλίζεται με μια απλή σύσκεψη με την ΚΕΔ, ο Γιαννάκης για ποιον λόγο πληρώνεται;

ΥΓ3. Για το 51-49 μετά τον τελικό στο Βόλο ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκρινε ότι δε χρειαζόταν να κάνει χαρακίρι, δεδομένου κι ότι είχε προηγηθεί η εγχείρηση από τον Καλφόγλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ