Ο Παναθηναϊκός μπήκε πάλι στον… ευρωπαϊκό χάρτη!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πάλι στον… ευρωπαϊκό χάρτη!

Πλήθος κατασκόπων από όλη την Ευρώπη στρέφουν το βλέμμα τους στα πιτσιρίκια του Ουζουνίδη και ο Παναθηναϊκός γίνεται πάλι σημείο αναφοράς για τα ταλέντα της χώρας.

Τα προβλήματα είναι δεδομένα, πολλά και σε πολλές περιπτώσεις δυσεπίλυτα. Αλλά αυτή είναι μία κατάσταση με την οποία ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να συνυπάρχει, έως ότου γίνει κάτι. Μέχρι να υπάρξει αυτή η αλλαγή, ωστόσο, οι Πράσινοι επιβάλλεται να αντέξουν και να συνεχίσουν να είναι αξιοπρεπείς και ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Κάτι που έως τώρα φροντίζει με μαεστρία ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Ελληνας τεχνικός δεν κοουτσάρει απλώς μία ομάδα παικτών. Αλλά φροντίζει για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Φροντίζει να εξασφαλίσει ότι το αύριο του συλλόγου θα είναι πολύ πιο φωτεινό από το σκοτάδι της φετινής χρονιάς. Και το κάνει με τα «υλικά» που παράγει ο ίδιος ο σύλλογος. Συνεχίζοντας μία παράδοση που για χρόνια αποτελούσε την ποδοσφαιρική ταυτότητα του Παναθηναϊκού.

Ο λόγος, βεβαίως, για την ακαδημία του συλλόγου. Ακαδημία που είχε… ξεχάσει να βγάλει έστω έναν παίκτη χρόνια τώρα, αλλά πλέον δουλεύει σωστά και παράγει ποδοσφαιριστές με προοπτική, ταλέντο και δίψα. Αποτέλεσμα των χειρισμών και των επιλογών που έκανε τα προηγούμενα χρόνια ο Γιάννης Σαμαράς. Επιλογές (σε παίκτες) η ορθότητα των οποίων επιβεβαιώνεται εντυπωσιακά στο σήμερα. Με τον Παναθηναϊκό να διαθέτει ορισμένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της χώρας, τόσο στην πρώτη ομάδα (πλέον) όσο και στα τμήματα υποδομής.

Η στροφή του Παναθηναϊκού στα παιδιά του μπορεί να γίνεται από ανάγκη, αλλά παράλληλα αποτελεί τον μοναδικό λόγο που οι Πράσινοι μπήκαν και πάλι στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Και αυτό δεν αποτελεί υπερβολή. Διότι η ανάδειξη πληθώρας νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, όλων των ηλικιών έχει κάνει τον γύρο της Ευρώπης τους τελευταίους μήνες. Με τον καθρέφτη της δουλειάς που έχει γίνει στο Τριφύλλι να αποτυπώνεται εύγλωττα στους βαθμολογικούς πίνακες των τμημάτων υποδομής.

Οι πράσινοι είναι πρώτοι στο πρωτάθλημα Νέων, πρώτοι στο Κ-17 και δεύτεροι -με έναν βαθμό διαφορά από τον Ολυμπιακό- στο πρωτάθλημα Κ-17 της Super League. Επιβεβαιώνοντας με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ότι, αν και δεν υπάρχουν χρήματα στην πρώτη ομάδα, το μέλλον προετοιμάζεται. Και προβλέπεται να είναι λαμπρό, εφόσον προσεχθεί.

Ηδη πλήθος απεσταλμένων από ξένες παρακολουθούν τα παιχνίδια όλων των τμημάτων των πράσινων βδομάδα παρά βδομάδα. Μάλιστα πολλοί έρχονται ινκόγκνιτο, καθώς δεν θέλουν να δώσουν… στόχο! Κάποιοι ήδη λέγεται ότι προσπαθούν να «κλέψουν» παίκτες από τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες (σ.σ. όπως η Ντόρτμουντ με τον Καμπετσή του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι), προλαβαίνοντάς τους πριν υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια.

Κατά πόσο ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να αντισταθεί σε αυτή την πιθανή διαδικασία υφαρπαγής της περιουσίας του είναι άγνωστο. Εκείνο, ωστόσο, που προκύπτει με σαφήνεια, πλέον, είναι ότι οι πράσινοι έχουν την πρώτη ύλη που απαιτείται για να μπορέσουν να χτίσουν κάτι από το μηδέν, κάτι δικό τους, που μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο της επανόδου του συλλόγου, οικονομικά και αγωνιστικά.

Κάτι, βεβαίως, που θα γίνει μόνο εάν στο τιμόνι του ποδοσφαιρικού τμήματος υπάρχει ένα πρόσωπο που θα εμπνέει σεβασμό και θα μπορεί να καθοδηγήσει σωστά το ταλέντο, την ποιότητα και την ορμή των νιάτων του Τριφυλλιού. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ