Αυτός θα το πάρει, αυτός θα το χάσει

Αυτός θα το πάρει, αυτός θα το χάσει

Τελικός Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο Καραισκάκης. Οι «χορτάτοι» ερυθρόλευκοι, οι «νηστικοί» ΑΕΚτζήδες και ο Μελισσανίδης που θα κερδίσει η θα χάσει με τον δικό του τρόπο.

Τα ρέστα τους παίζουν,  απόψε στο Καραϊσκάκης ΟλυμπιακόςΑΕΚ. Μαρινάκης-Μελισσανίδης,  για να το δούμε στη σωστή του διάσταση. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε μας αρέσει είτε  όχι, πρώτα είναι ο πρόεδρος κι ύστερα η ομάδα. Τι ήταν ο ΠΑΟΚ,  τα τελευταία χρόνια πριν εμφανισθεί ο Σαββίδης; Τίποτα. Τη τύχη του Άρη και του Ηρακλή θα είχε. Με τα λεφτά του Ιβάν, έγινε υπερδύναμη και χτυπάει στα ίσα το πρωτάθλημα. Τι θα ήταν ο Ολυμπιακός, χωρίς τον Μαρινάκη; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει.

Με την Ελλάδα να μπαίνει το 2010 στο Μνημόνιο, τον Κόκκαλη να τα παρατάει και τα χρέη να είναι στα σημερινά επίπεδα του Παναθηναϊκού κι ακόμα παραπάνω, άλλος πλην του Βαγγέλη δεν υπήρχε. Και το πάει το καράβι μία χαρά. Εφτά στα εφτά μετράει. Τι θα ήταν η ΑΕΚ,  χωρίς τον Μελισσανίδη; Λεφτά μπορεί  να μη βάζει, αλλά ότι είπε το έκανε. Η ΑΕΚ έπαψε να τρώει καρπαζές. Κοιτάει στα μάτια Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ και είναι μέσα σε όλους τους στόχους της.

Κάποια στιγμή ωστόσο, φτάνει ο κόμπος στο χτένι. Το ματς απόψε στο Καραϊσκάκη, είναι σαν μία παρτίδα πόκας. Με τους δύο παίκτες να χτυπάνε τα ρέστα τους. Και χωρίς να έχουνε άλλα λεφτά, στη τσέπη. Ο χαμένος σηκώνεται από το τραπέζι και φεύγει. Τρίτος θα είναι,  στη κούρσα του τίτλου και καταϊδρωμένος. Κουράγια για να κυνηγήσει τους άλλους δύο, δεν θα υπάρχουνε. Το ματς είναι οριακό. Το ματς είναι Τελικός.

Ο νικητής παίρνει φόρα και συνεχίζει. Ο χαμένος θα βράζει στο ζουμί του. Δεν θα είναι εύκολη η επόμενη μέρα για τον χαμένο. Με μία ειδοποιό διαφορά: Οι Ολυμπιακοί είναι χορτάτοι. Έχουνε 18 στα τελευταία 20. Έχουνε εφτά στα εφτά. Θα σκάσουνε, έτσι και χάσουνε απόψε. Όντας μάλιστα και καλομαθημένοι. Οι ΑΕΚτζήδες, είναι νηστικοί. Εικοσιτέσσερα χρόνια μετράνε, χωρίς πρωτάθλημα. Κι εφέτος είναι  κοντά όσο ποτέ.

Έτσι και κερδίσει η ΑΕΚ, τελειώνει τον Ολυμπιακό από το πρωτάθλημα. Μέσα στο ίδιο του, το σπίτι. Για τον Μελισσανίδη, αυτό το ματς, είναι το μεγαλύτερο σ αυτή τη τρίτη θητεία του, στην ΑΕΚ. Ακόμα πιο σημαντικό από τον Τελικό του Κυπέλλου, που η ΑΕΚ το σήκωσε κόντρα, στον Ολυμπιακό. Έτσι και κερδίσει, θα γίνει και ο πρώτος μάγκας. Και με τον δικό του τον τρόπο μάλιστα. Έχοντας ρίξει το κάστρο της ΕΠΟ, αλλά με τα πολλά περισσότερα λεφτά να τα βάζει ο Σαββίδης. Χωρίς να βάζει ο ίδιος λεφτά, με τη πιο φτηνή ομάδα, από τους άλλους δύο. Με τον Μπάγιεβιτς που δεν θέλανε οι εμπαθείς οι ΑΕΚτζηδες. Με προπονητή τον Χιμένεθ, που έτρωγε εξάρες από τον Ολυμπιακό και η Ορίτζιναλ τον έβαζε στο ταξί. Η επιτυχία,  θα είναι 100% δικιά του.

Υπάρχει όμως και η ήττα. Με την ΑΕΚ καθώς έχει να ταξιδέψει στη Τούμπα, να τελειώνει ουσιαστικά από την υπόθεση τίτλος. Ποιος θα φταίει σ αυτή τη περίπτωση; Ο Χιμένεθ; Επειδή, έχασε ύστερα από 19 ματς που ήταν αήττητος; Όπως ο Μελισσανίδης θα εισπράξει στο 100% την επιτυχία, έτσι θα χρεωθεί στο 100% την αποτυχία. Κακά τα ψέμματα. Ούτε οι ίδιοι οι ΑΕΚτζήδες δεν την πιστεύουν αυτή την ομάδα. Με την ΑΕΚ  να είναι πρώτη,  τα εισιτήρια στο ΟΑΚΑ, ήταν πέντε κι έξι χιλιάδες. Με το που έπεσε στη τρίτη θέση, στο ματς με Λαμία τα εισιτήρια πέσανε στις τέσσερις χιλιάδες. Αν χάσει στο Καραϊσκάκη, πόσοι θα πηγαίνουν στο γήπεδο; Με την ομάδα να είναι μέσα και στους τρεις στόχους, οι οπαδοί στα φόρουμ, βγάζουνε γκρίνια.

Ο Ανέστης είναι στην εξέδρα, επειδή δεν υπογράφει με τα τα λεφτά που του δίνουνε. Ο Γιόχανσον φεύγει. Ο Λάζαρος, που επίσης τελειώνει το συμβόλαιό του, ψάχνει για ομάδα στο εξωτερικό. Η ΑΕΚ έχει τη μεγάλη ευκαιρία για πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι ομάδα του διοικητικού ηγέτη της. Αυτός θα πιστωθεί την επιτυχία, αυτός θα χρεωθεί την αποτυχία. Από τα 9 εκατομμύρια (απρόβλεπτα έσοδα) στο ταμείο από το Γιουρόπα, για μεταγραφές δεν δόθηκε ούτε το 10%. Ο Μοράν στοίχησε 130.000 και 200.000 ο Χουλτ και κανένας δεν θα είναι στην ενδεκάδα στο Καραϊσκάκη. Μ αυτό τον τρόπο θα νικήσει, μ αυτό τον τρόπο θα χάσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ