Ο Χαλίφης, τα ΕΛ.ΤΑ και τα κιόσκια στα κόρνερ για τον Αζεβέδο

Ο Χαλίφης, τα ΕΛ.ΤΑ και τα κιόσκια στα κόρνερ για τον Αζεβέδο

Δεν απέτυχε ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές. Δεν του έκανε πλάκα ο Τίγρης του Ιβάν με τον Χουλτ. Δεν είπαν «όχι» ο Μολέδο, ο Χατσερίντι, ο Χατζισαφί και ο Κουρμπέλης. Αν δεν μας πιστεύεται; Ρωτήστε και τους ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ  

Πολύ φτύσιμο στον ΠΑΟΚ τούτο τον μεταγραφικό Γενάρη. Μάλλον για να μην τους… ματιάσουν τους («εμείς ή κανείς») πρωταθλητές. Σε σημείο που ο Δικέφαλος κουβεντιάζει με τα ΕΛ.ΤΑ μήπως και μπουν χορηγοί στη φανέλα του. Τόσο «φτου» μόνο στα γραμματόσημα. Μιλάμε για τεχνοκράτες και υλοποίηση ποδοσφαιρικού σχεδίου που χρόνια είχαμε να απολαύσουμε. Όχι βέβαια όσα ο Δικέφαλος να δει πρωτάθλημα, αλλά χαλαρώστε ρε περίεργοι (ωχ αυτός είναι από άλλον… Χαλίφη): Ένα-ένα πέφτουν τα κάστρα. Σε τελική ανάλυση δεν κατάλαβα, ο «δικός μας είναι» Γραμμένος δεν είναι ως τώρα ο MVP της Σούπερ Λιγκ; Ποιος τον έφερε αυτόν; Μόνος του ήρθε…

Και είναι και το άλλο: Τον είδατε καλά αυτόν τον Αζεβέδο; «Μιλάει» η εικόνα του παικταρά πριν μπει στο γήπεδο. Αν οι ιδιοκτήτες των σουβλακερί της Θεσσαλονίκης έχουν φιλότιμο θα πρέπει να βγουν δημόσια και να ευχαριστήσουν τον ΠΑΟΚ. Θα στερέψουν τα… ψωμάκια και οι «αλοιφές» με τον Βραζιλιάνο. Φαίνεται το παλικάρι από το σουλούπι. Μπαλαδόφατσα. Και πέντε… σάντουιτς στην καθισιά του. Ο μοναδικός τρόπος να ανεβοκατεβαίνει την αριστερή πλευρά, και να μην χρειαστεί ρεκτιφιέ ο Βιεϊρίνια, είναι να στηθούν δύο κιόσκια στα κόρνερ. Ένα με γύρο χοιρινό και ένα με γύρο κοτόπουλο. Που να το ήξερε ο Σταρόβας ότι μέσω ποδοσφαίρου θα λανσαριστεί ξανά εκείνο το ποιητικό «Για σένα θα φάω τα σάντουιτς όλου του κόσμου, γιατί ήσουν εσύ η ζωή μου, το φως μου».

Αμ ο στόπερ «στρατιώτης που το λέει η… καρδιά του»; Το κράμα Πικέ και Βαν Ντάικ; Πρέπει να παίζουν μπουνιές σήμερα στη Μάντσεστερ Σίτι με τον απατεώνα τον Γκουαρντίολα, που έχασαν αυτόν τον Μιχόγιεβιτς μέσα από τα χέρια τους και φορτώθηκαν εκείνον τον Λαπόρτ. Που να ξέρουν όμως το… έργο που γυρίστηκε στο μαγευτικό Σεράγεβο; Που να φανταστούν ότι ο μάνατζερ που έφερε τα 2,5 εκατ ευρώ για τον Τσίμιροτ είχε τέτοιο «τεφαρίκι» στο πελατολόγιο του. Σκάουτινγκ και… μ@λ@κιες. Δύο μπίζνες έκανε ο μάγκας. Και ωραίος. Δεν κονόμησε μόνο εκείνος. Έβγαλε και ο ΠΑΟΚ που  εκεί που δεν ήξερε ποιον να διαλέξει ανάμεσα σε Μολέδο και Χατσερίντι βρέθηκε με ένα παιδάκι το οποίο μέχρι να μάθει τον δρόμο για την Τούμπα, θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα.

Και τι έγινε όμως ρε εξυπνούληδες χαμουτζήδες; Με το 5-2-3-1 που παίζει ο Λουτσέσκου η ομάδα έχει την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης. Ναι, το ξαναγράφω γιατί κάποιοι θα νομίζουν ότι έκανα λάθος. Με 5 στην άμυνα ο Ρουμάνος που είναι εκατό χρόνια μπροστά. Τέσσερις με ασπρόμαυρα και ένας με… σημαιάκι!

Κάνουν μάλιστα τόσο καλή δουλειά που ο Πασχαλάκης την Κυριακή πριν από το ματς θα αγοράσει το ΕΘΝΟΣ, να πουλήσουμε κανά φύλλο γιατί προς το παρόν το διαβάζουμε μόνοι μας… Προλαβαίνει σε ενενήντα λεπτά να απολαύσει τον Ερίκ Καστέλ (αυτόν ο Χαλίφης θα τον πάρει για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ) και να λύσει και κάνα σταυρολεξάκι. Το πρόβλημα είναι ότι με τα γάντια δεν μπορεί να πιάσει το στυλό, αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Ας ζητήσει βοήθεια από τον Κόντε που αυτή την εβδομάδα είναι στο… μεταγραφικό στόχαστρο και δύσκολα θα συναντηθεί με τη μπάλα. Εκτός αν χρειαστεί στην απέναντι εστία, σε κάνα κόρνερ.

Πάμε και παρακάτω: Αυτός ο μάνατζερ Αποστολόπουλος τι βιολί βαράει; Μήπως του έπεσε το ζάχαρο και θέλει καμία… τουρτίτσα-δώρο για να συνέλθει; Διάβασε στο site των αποκαλύψεων ότι βράζει (όχι το αμάξι του πριν το μπαμ) ολόκληρη η Θεσσαλονίκη με τα καμώματα του; Με ποιο δικαίωμα ρε φίλε εσύ και ο Κουρμπέλης αρνείστε πρόταση του ΠΑΟΚ; Τι θα πει και ο Μολέδο το ίδιο έκανε; Τι θα πει ότι και ο Χατζισαφί προτίμησε τον Ολυμπιακό; Να σε περιλάβει ο Φουρθιώτης στην εκπομπή του αύριο το μεσημέρι, με εκείνες τις ξαδέρφες του Αζεβέδο στο πάνελ, να μην ξέρεις που θα κρυφτείς.

Και μιας και θυμήθηκα τον Μένιο από την καναλάρα μας: Είναι αλήθεια ότι παίζει σοβαρά η Ανίτα Πάνια για τεχνικός διευθυντής, απειλώντας τον Μίχελ που μόνο στις μεταγραφές διαιτητών έχει αποτέλεσμα; Προϋπηρεσία διαθέτει. Από σκάουτινγκ ξέρει (εκείνη δεν ανακάλυψε τη «γυναίκα-Μαραντόνα»;), από μεγάλα deal το ίδιο. Πάντρεψε κάθε πικραμένο με το Χρυσό κουφέτο, δεν θα βρει έναν στόπερ και ένα 6άρι για την ομάδα; Άσε που μπορεί να ψήσει και τον Καρβέλα να γράψει κανά τραγούδι για τη φιέστα στον Πύργο τον Λευκό!

Και για να καταλήξω, γιατί αυτό μου την έχει δώσει περισσότερο από όλα. Έστησε πάρτι λέει ο Τίγρης στην πλάτη του Ιβάν, διότι εκείνος πήρε τον Χουλτ τσάμπα ενώ ο Σουηδός τον ΠΑΟΚ ούτε να τον ακούσει. Πήρε 280.000 ευρώ τον χρόνο και είπε ευχαριστώ για να ανέβει ΟΑΚΑ, ζητούσε 600.000 από τον Βορρά και δεν έπεφτε ούτε σεντ. Και ο Παναθηναϊκός; Με 150.000 ευρώ την έκανε την δουλειά με τον Μελισσανίδη που σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει στην άκρη τους… τεχνοκράτες και παίζει μπάλα μόνος του.

Σιγά το πάρτι: Το είχε σκεφτεί και ο Γκιόργκι όλο αυτό, αλλά δεν είχε… internet και δεν πρόλαβε να στείλει στο twitter του Αλαφούζου την πρόταση.  Αν δεν πιστεύετε εμάς ρωτήστε και κανά ρεπόρτερ ΠΑΟΚ που όλα και όλα, με αυτά δεν αστειεύονται. Μόνο αλήθειες…

Για να τελειώνουμε λοιπόν. Ούτε ο Χατσερίντι, ούτε ο Κουρμπέλης, ούτε ο Μολέδο, ούτε ο Χατζισαφί, ούτε ο Χουλτ είπαν «όχι» στον ΠΑΟΚ. «Όχι» είπε ο Μεταξάς στους Ιταλούς και χάσαμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε στα μέρη μας το «Καμπιονάτο». Στην Αρκούδα δεν σηκώνει ανάστημα κανείς (πεντάχρονος). Εκτός αν αρχίσει να φωνάζει η μάνα του, για να μαζέψει επιτέλους τα παιχνίδια από το παιδικό δωμάτιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ