ΠΑΟΚ : Το «Βατερλό» του Ιανουαρίου και η… αθώωση του Ιβάν

ΠΑΟΚ : Το «Βατερλό» του Ιανουαρίου και η… αθώωση του Ιβάν

Η απόλυτη αποτυχία του ΠΑΟΚ στον μεταγραφικό Ιανουάριο και ο υπόγειος πόλεμος σε Μίχελ και μάνατζερ για να «βγει λάδι» ο Ιβάν Σαββίδης

Στα λόγια ο ΠΑΟΚ θα σάρωνε την αγορά του Ιανουαρίου με καλύτερους παίκτες από αυτούς που έχει. Την χρονιά που το όνειρο ενός πρωταθλήματος μετά από δεκαετίες είναι πιο ισχυρό από ποτέ ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να αποτύχει παταγωδώς στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου γνωρίζοντας το ένα «Βατερλό» μετά το άλλο.

Σε υποθέσεις μάλιστα που φαινόταν πως έχει το πάνω χέρι. Υποθέσεις «τελειωμένες» που όμως μετατράπηκαν σε ανεπανάληπτα «ναυάγια» με τον Ιβάν Σαββίδη να μην καταφέρνει να ενισχύσει όπως θα έπρεπε την ομάδα του, «θωρακίζοντας» την ακόμη περισσότερο στην πορεία της για την κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Με τον ΠΑΟΚ να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας 11 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος ο Ιανουάριος έφυγε μαζί με τις προσδοκίες των οπαδών του για πραγματικά δυνατές μεταγραφές που θα έδιναν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για το κατάλληλο φίνις στο πρόγραμμα-φωτιά που τον περιμένει ώστε να κόψει πρώτος το νήμα και να γράψει ιστορία.

Ο Ιανουάριος των μεγάλων προσδοκιών θα μείνει στην ιστορία τελικά για τα μεγάλα «Βατερλό» του ΠΑΟΚ.

Η πιο μεγάλη άλλωστε επιτυχία του ΠΑΟΚ δεν ήταν μεταγραφή αλλά πώληση, αυτή του Τσίμιροτ στην Σταντάρ Λιέγης που έφερε περισσότερα χρήματα από όσα δαπάνησε τελικά ο Ιβάν Σαββίδης για τις τρεις προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας του.

Αζεβέδο, Μουλέν και Μιχόγεβιτς ήρθαν να προστεθούν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και αναμφίβολα μόνο ενθουσιασμό δεν έφεραν στον κόσμο του και μόνο «φόβο» ή τουλάχιστον προβληματισμό δεν προκάλεσαν στους ανταγωνιστές του.

Και όλα αυτά σε έναν Ιανουάριο που οι εντολές του Σαββίδη σύμφωνα με τα ρεπορτάζ (σε όλα τα ΜΜΕ) είχαν να κάνουν με δύο-τρία δυνατά «μπαμ» στην χρονιά που το πρωτάθλημα είναι «ή εμείς ή κανείς» όπως επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ο υιός του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Ένας Ιανουάριος που βρήκε αρχικά τον ΠΑΟΚ να έχει τον πρώτο λόγο για τον Χατζησαφί, να εμφανίζεται πως τον έχει κάνει δικό του και μετά να τον βλέπει να πηγαίνει στον Ολυμπιακό. Να ζει ξανά την μεταγραφική ήττα από τους ερυθρόλευκους όπως ένα χρόνο πριν με τον επίσης Ιρανό Ανσαριφάρντ που την ώρα που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο υπέγραφε στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας.

Ένας Ιανουάριος που συνεχίστηκε με τον ΠΑΟΚ να ασχολείται με τον Χουλτ αλλά τελικά (αφού δεν βρήκε την άκρη) να στρέφεται στον «παροπλισμένο» Αζεβέδο που ακόμη δεν έχει καταφέρει να προσφέρει στην ομάδα του.

Ένας Ιανουάριος που για δέκα και πλέον μέρες ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να πάρει από τον διαλυμένο Παναθηναϊκό τον Μολέδο που όλο «έκλεινε» και ανέβαινε στην Θεσσαλονίκη για τις υπογραφές αλλά τελικά ο Βραζιλιάνος έριξε «χυλόπιτα» επιστρέφοντας στην πατρίδα του.

Ένας Ιανουάριος που ο διακαής πόθος του Ιβάν Σαββίδης χρόνια τώρα, ο Χατσερίντι, εμφανίστηκε προ των πυλών με τα ρεπορτάζ των «εξυγιαντών» να γράφουν διθυράμβους για την επική προσπάθεια του Ιβάν να τον πάρει τώρα από την Ντινάμο Κιέβου αλλά τελικά να προκύπτει, ελέω νέας αποτυχίας, ο… Μιχόγεβιτς «πλασαρισμένος» ως το μεγαλύτερο ταλέντο της Βοσνίας. Με τον Χατσερίντι μάλιστα να γυρνάει την πλάτη στον ΠΑΟΚ ακόμη και για συμφωνία από τώρα για το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος.

Ένας Ιανουάριος που ενώ αρχικά ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε για τον Κουρμπέλη αλλά το διέψευσε φοβούμενος νέο «κάζο», μπήκε δυνατά και τον… έκλεισε την προτελευταία μέρα των μεταγραφών αλλά είδε και πάλι την κατηγορηματική άρνηση του Έλληνα άσου να τον διασύρει.

Ο Κουρμπέλης που προτίμησε να μείνει στον κατακερματισμένο Παναθηναϊκό που δεν ξέρει κανείς αν θα υπάρχει και αύριο, περιμένοντας πρόταση από το εξωτερικό για το καλοκαίρι, παρά να πάει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Και όλες αυτές οι αποτυχίες μαζεμένες μέσα σε ένα μήνα. Ένας Ιανουάριος άκρως αποτυχημένος για τον Ιβάν Σαββίδη που όμως εντέχνως από τα δικά του ΜΜΕ… αθωώνεται (και αποθεώνεται !!!) με το φταίξιμο να πέφτει μαεστρικά στον Λούμπος Μίχελ και σε μάνατζερ!

Λες και ο Λούμπος Μίχελ (που από την άλλη βεβαίως δεν διακρίνεται για τις επιτυχίες του, αλλά εμπιστεύεται ακόμη ο Σαββίδης) είπε όχι στα 2,5 εκατ. ευρώ που ζήτησε η Ντινάμο για να παραχωρήσει τον Χατσερίντι ή στο ιδιαίτερα παχυλό συμβόλαιο που ζητούσε ο Ουκρανός αμυντικός εν όψει καλοκαιριού που μένει ελεύθερος.

Στα λόγια λοιπόν ο Ιβάν Σαββίδης… έστρωσε τα εκατομμύρια του χωρίς να υπολογίζει τίποτα μπροστά στην ισχυρή ενίσχυση του ΠΑΟΚ εν όψει του μεγάλου στόχου του πρωταθλήματος αλλά στην πράξη τελικά βγήκε συν μέσα στον Ιανουάριο με την πώληση του Τσίμιροτ καθώς πήρε περισσότερα από όσα έδωσε για Αζεβέδο, Μουλέν και Μιχόγεβιτς.

Και κατέγραψε συνάμα συνεχόμενες παταγώδεις αποτυχίες με υποθέσεις που θα μνημονεύονται για χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ