Ο Λάκοβιτς τους… κάρφωσε  και αυτοί πανηγυρίζουν!

Ο Λάκοβιτς τους… κάρφωσε  και αυτοί πανηγυρίζουν!

Ο εντεταλμένος της UEFA ανακοίνωσε σε Γραμμένο και Περέιρα ότι έρχονται δύο «ξένοι» για τους ορισμούς των διαιτητών και το «σύστημα εξυγίανσης» νιώθει συγκίνηση για τα… συγχαρητήρια της διεθνούς Ομοσπονδίας στην ΕΠΟ! Όχι δεν βρέχει. Σας φτύνουν (για να μην σας ματιάσουν)

Τελικά ήρθε ο Λάκοβιτς. Όχι εκείνος που έπαιζε… μπάσκετ στον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς. Ο άλλος που έπαιξε μπάλα στην ΕΠΟ. Ο Ζόραν Λάκοβιτς της UEFA. Ήρθε και συναντήθηκε και με τον κατά Ιβάν Σαββίδη «δικός μας είναι ο Γραμμένος» πρόεδρο της Ομοσπονδίας και με τον Μέλο Περέιρα των 22.000 ευρώ τον μήνα. Ήρθε τους είδε, κουβέντιασε μαζί τους, και τους ανακοίνωσε πως πέραν τούδε ο Περέιρα θα έχει δύο νέους συνεργάτες από την διεθνή ομοσπονδία. Εκείνος, o Περέιρα, και οι δύο τους θα κάνουν πλέον τους ορισμούς της διαιτησίας τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο!

Τι καταλαβαίνει κανείς από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ; Αναλόγως τον εργοδότη. Αν πρόκειται για σάιτ του Ιβάν όλα είναι άψογα, «ζήτω» και «γιούπι». Ήρθε λέει ο Λάκοβιτς για να ξεκαθαρίσει στον πρόεδρο της ΕΠΟ και στον Περέιρα ότι τους εμπιστεύεται απόλυτα. Ότι τους στηρίζει προκειμένου να συνεχίσουν στο έργο τους. Για τους δύο νέους συνεργάτες στους ορισμούς, ούτε κουβέντα. Σα να μην έγινε… ποτέ! Αφού τους εμπιστεύεται όμως και αφού τους είπε μπράβο, το… καπέλο γιατί αλήθεια τους το φόρεσε; Ήταν στιλιστικό το θέμα;

Αν πάλι είναι σάιτ που με το ρεπορτάζ είναι τσακωμένοι χρόνια; Τότε το πράγμα στριμώχνεται λιγάκι σε ένα πλαίσιο λογικής. Η προσέγγιση της πραγματικότητας. Εκεί τρακάρει η άγνοια με τις προθέσεις. Στηρίζει λέει η UEFA (την ΕΠΟ) αλλά ταυτόχρονα ανησυχεί και όλας για τη συνέχεια, μιας και τα περιθώρια βελτίωσης των διαιτητών είναι μεγάλα. Όχι… φραπέ με γάλα. Δημοσιογραφία… με γάλα!

Τι έγραψε χθες το Insideworldfootball και μόνο to10.gr αναδημοσίευσε μιας και στους άλλους είχε χαλάσει το… google; Πως «Κατηγορίες για στημένα παιχνίδια κατατρέχουν ακόμη το Ελληνικό ποδόσφαιρο, με τις ομάδες να παραπονιούνται ότι η κάθαρση που τους υποσχέθηκαν δεν έχει συμβεί και ότι οι ορισμοί των διαιτητών είναι αποτέλεσμα άσκησης επιρροής, που με τη σειρά τους χειραγωγούν τα αποτελέσματα των αγώνων.

Η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΕΠΟ), που είναι υπό τον έλεγχο μιας επιτροπής εξομάλυνσης της FIFA με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να αναφέρεται στον Πορτογάλο Βίτορ Μέλο Περέιρα, έχει αποτύχει να εξαλείψει τις υποψίες για στήσιμο παιχνιδιών στη Super League, μια κομβική υπόσχεση από τη FIFA όταν αυτή προσγειώθηκε στη θέση της επίβλεψης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο κρίσης που ο Ζόραν Λάκοβιτς, ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών στην UEFA, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, βρίσκεται σε αποστολή στη χώρα, σε άλλη μια προσπάθεια να βρουν λύσεις με την ελληνική διοίκηση».

Τι άλλο έγραψε στο ίδιο ρεπορτάζ το Insideworldfootball: Πως «Οι νέες εκλογές οδήγησαν στον Αλέξη Δέδε, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΕΚ που παραιτήθηκε για να αναλάβει θέση στην επιτροπή εξομάλυνσης, έχοντας οριστεί γενικός γραμματέας της ΕΠΟ. Ο Δέδες θεωρείται ότι είναι κοντά στον Μιχάλη Κουκουλάκη έναν πρώην διεθνή διαιτητή. Ο Κουκουλάκης ήταν ένας ενεργός διαιτητής μέχρις ότου έγινε μέλος της επιτροπής εξομάλυνσης και του ανατέθηκε η επίβλεψη των διαιτητών και των ορισμών τους, με την υποχρέωση να αναφέρεται στον Περέιρα. Στην επιτροπή εξομάλυνσης βρέθηκε μαζί με έναν άλλο πρώην διαιτητή, τον Σταύρο Τριτσώνη».

Και πρόσθετε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ για τους παραπάνω: «Οι ομάδες παραπονιούνται ότι οι ορισμοί διαιτητών δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με νέα πρόσωπα να αποκτούν εξουσία αλλά κυριαρχούν οι ίδιες σχέσεις με ομάδες. Υποστηρίζεται ότι μπορούν να βρεθούν νήματα που τους συνδέουν με αυτούς που εμπλέκονται στην τόσο προβεβλημένη υπόθεση «Κοριόπολις» για τα στημένα παιχνίδια και την πιθανή τους επιρροή πάνω στους ορισμούς διαιτητών».

Γιατί λοιπόν ήρθε ο Λάκοβιτς; Για τον Τριτσώνη (που όπως διαβάσαμε είναι κοντά στον πρώην της ΑΕΚ, Δέδε) και τον Κουκουλάκη. Ήρθε γιατί οι ομάδες φωνάζουν για όσα γίνονται εδώ και γιατί (προφανώς) και η διεθνής Ομοσπονδία με βιντεάκια σαν το παρακάτω, διαπίστωσε τι γίνεται. Βίντεο σαν αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=Yxg5pCHQM2c

Ο Λάκοβιτς λοιπόν είπε στον Περέιρα ότι πλέον θα έρθουν στα μέρη μας δύο ξένοι για τους ορισμούς των διαιτητών. Ότι τέρμα το τρίγωνο… Περέιρα-Κουκουλάκης-Τριτσώνης που επί της ουσίας είναι ο Περέιρα διακοπές και τα δικά μας παιδιά (οι πατριώτες μας) τους ορισμούς. Άλλοι έρχονται για να κάνουν την δουλειά των ορισμών. Ο Τριτσώνης και ο Κουκουλάκης; Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουν να πληρώνονται από 12,500 χιλιάρικα το μήνα.

Είναι άραγε αυτός ψήφος εμπιστοσύνης στην ΕΠΟ; Είναι συγχαρητήρια και εμπιστοσύνη; Είναι πως όσοι «φωνάζουν» για την κατάσταση που έχει επιβάλλει η «εξυγίανση» έσπασαν τα μούτρα τους; Έλα ντε! Αλλά μεταξύ μας δεν τρέχει τίποτα. Στην Ελλάδα ζούμε, που την Κυριακή μαζεύτηκε μισό εκατομμύριο κόσμος στη Θεσσαλονίκη και οι τηλεοράσεις έδειχναν «Κυριακή στο χωριό».

Ότι γουστάρουν κάνουν τα media της… νέας εποχής. Τη μέρα- νύχτα. Εξαφάνισαν μισό εκατομμύριο ανθρώπους, θα κολλήσουν σε… έναν Λάκοβιτς και στο τι είπε στην ΕΠΟ; Θα αφήσουν δύο «ξένους» που έρχονται να πάρουν το κουμάντο στους ορισμούς να τους χαλάσουν το… αφήγημα.

Εδώ δεν έχει σημασία τι συμβαίνει, αλλά τι συμφέρει. Είναι τόσο προφανές που δεν έχει καν ενδιαφέρον να ασχολείσαι μαζί τους!

ΥΓ. Τελικά με τον Σάββα Θεοδωρίδη τι έγινε; Υπάρχει καταγγελία απο την ΚΕΔ για τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού; Τι θα πει όχι; Και τα παιδιά που 10 ώρες τώρα δεν σταματάνε να αποκαλύπτουν τι θα κάνουν; Κυβίστηση, αλλά μάλλον -πριν- θα χρειαστούν λεξικό!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ