Παναθηναϊκός : Στόχος υπάρχει, το ζητούμενο είναι αν θα αντέξει να τον διεκδικήσει

Παναθηναϊκός : Στόχος υπάρχει, το ζητούμενο είναι αν θα αντέξει να τον διεκδικήσει

Πόσο εφικτός είναι ο στόχος της 5ης θέσης στον Παναθηναϊκό και γιατί οφείλει να παλέψει, έστω και με τις λίγες πιθανότητες που έχει για ευρωπαϊκό εισιτήριο; Ένας Παναθηναϊκός που θα ξέρουμε την 1η Φεβρουαρίου πως θα πορευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν με αποχωρήσεις που επίκεινται μπορεί να σκέφτεται έστω την πιθανότητα πλασαρίσματος στην 5αδα;

Η εξαιρετική εμφάνιση του Παναθηναϊκού και η επιβλητική επικράτηση με 4-0 επί της Κέρκυρας έφερε και πάλι χαμόγελα στο ταλαιπωρημένο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας. Επιβεβαίωσε πως ο Παναθηναϊκός παρά τα όσα τραβάει με την οικονομική κατάρρευση του και το γεγονός πως σχεδόν όλοι (πλην αυτών δηλαδή που είναι τώρα στη διοίκηση και προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα) τον έχουν παρατήσει στη μοίρα του, μπορεί ακόμη να ελπίζει σε καλές αγωνιστικές μέρες.

Σε μια σεζόν που ο παραδοσιακός στόχος, βάση μεγέθους άλλωστε, του πρωταθλήματος δεν υπήρξε ποτέ, που το Κύπελλο δεν μπόρεσε να αποτελέσει διέξοδο μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Λαμία, το ζητούμενο είναι σε τι μπορεί να στοχεύει – στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι – ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος της σεζόν.

Δώδεκα αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς έχοντας ως μοναδικό «όπλο» την Λεωφόρο καθώς μακριά από αυτή αγνοεί τη νίκη.

Η νίκη και κυρίως η εμφάνιση με την Κέρκυρα άφησε ελπίδες, έστω και αν κανείς αυτή την στιγμή δεν θέλει να ανοίξει τέτοια κουβέντα, για διεκδίκηση των πιθανοτήτων που έχει για την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, αν το Κύπελλο πάει σε κάποια από τις πρώτες τέσσερις ομάδες του πρωταθλήματος.

Και εδώ είναι το «ζουμί» για τον Παναθηναϊκό. Μπαίνει βεβαίως και η παράμετρος ΟΥΕΦΑ για τον Παναθηναϊκό όσον αφορά την δυνατότητα να παίξει στην Ευρώπη, αν και εφόσον πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο, με βάση τα οικονομικά του στοιχεία. Κάτι που θα ξέρει τον Μάρτιο, αν δηλαδή θα τιμωρηθεί ή όχι.

Και να μην μπορέσει όμως να παίξει Ευρώπη, θα «ξεχρεώσει» ενδεχόμενη τιμωρία και θα μπορεί να παίξει από την μεθεπόμενη χρονιά. Στόχος αγωνιστικός λοιπόν υπάρχει όσο και αν είναι δύσκολος να επιτευχθεί με τα τωρινά δεδομένα.

Πόσο εφικτή είναι λοιπόν αυτή τη στιγμή η 5η θέση για τον Παναθηναϊκό; Το χειρότερο για τους πράσινους του Ουζουνίδη είναι πως δεν μπορούν να ξέρουν σε ποιους θα υπολογίζουν. Μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αποχωρήσεις (Κουλιμπαλί, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης), πλην των παικτών που ήδη είναι εκτός ομάδας αναμένοντας την αποχώρηση τους (Χουλτ, Μολέδο), κάτι που λογικά θα αποδυναμώσει και άλλο τον Παναθηναϊκό.

Αυτή την στιγμή και με 12 αγωνιστικές ακόμη στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός απέχει πέντε βαθμούς από την Πέμπτη θέση έχοντας τρεις ομάδες από πάνω του στην βαθμολογία. Πανιώνιος με 27, Αστέρας με 26 και Ξάνθη με 24 είναι οι ομάδες που αυτή την στιγμή δίνουν «μάχη» για την 5η θέση που είναι πιθανό να δώσει και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι λοιπόν οι «πράσινοι» θα πρέπει να κάνουν υπέρβαση για να μπορέσουν να «σώσουν» την χρονιά με την 5η θέση.

Στα 12 ματς που απομένουν έχουν 6 εντός και 6 εκτός και αν στην Λεωφόρο αποδίδουν και παίρνουν τα αποτελέσματα (είναι η 4η καλύτερη εντός έδρας ομάδα στο πρωτάθλημα) στα εκτός αν δεν αλλάξουν ρότα δεν έχουν ελπίδες.

Προφανώς και το τι θα κάνουν οι Πανιώνιος, Αστέρας και Ξάνθη μπαίνει στην εξίσωση ειδικά από την στιγμή που οι πράσινοι πρέπει να καλύψουν βαθμούς αλλά για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να μπει σοβαρά στη σκέψη της 5ης θέσης θέλει άμεσα νίκες και εκτός έδρας. Το ματς στη Ριζούπολη που έρχεται είναι το πιο ουσιαστικό σε ένα πρόγραμμα άλλωστε που έχει και δύο ντέρμπι εκτός (Ολυμπιακός, ΑΕΚ) και πολύ δύσκολες εξορμήσεις (Γιάννενα, Λάρισα, Πανιώνιος) και δυνατά εντός έδρας παιχνίδια (Αστέρας, Ατρόμητος, Ξάνθη).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των 12 αγώνων που απομένουν για τον Παναθηναϊκό: Απόλλων (εκτός), Παναιτωλικός (εντός), Γιάννενα (εκτός), Λάρισα (εκτός), Λαμία (εντός), Ολυμπιακός (εκτός), Αστέρας (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Ατρόμητος (εντός), Πανιώνιος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Ξάνθη (εντός).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ