Σιδηρόπουλος : Κορυφαίος στα λάθη

Σιδηρόπουλος : Κορυφαίος στα λάθη

Από αγωνιστικής άποψης ο Σιδηρόπουλος δεν έπρεπε να οριστεί για δυο βασικούς λόγους: 1) Προέρχεται από τραυματισμό, 2) Δίνει ρεσιτάλ λαθών και είχε «θέματα» στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια που σφύριξε την τρέχουσα σεζόν.

Εισαγωγικά στο «κορυφαίος», για τον Τάσο Σιδηρόπουλο, επειδή πλέον έτσι δεν τον γράφουν ούτε αυτοί που τον… βάφτισαν! Δεν θα ήταν υπερβολή να βάλουμε τον τίτλο «μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας κορυφαίος», αφού και στην Ευρώπη χάνει τον έναν μεγάλο στόχο μετά τον άλλον.

Δεν σφύριξε στο Euro της Γαλλίας, δεν επιλέχθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, τα προηγούμενα χρόνια δεν πήρε ματς μετά τους «32» του Europa League, δεν είναι στη διαιτητική αποστολή για το μουντιάλ της Ρωσίας, αφού δεν τον επέλεξε η FIFA. Και επειδή μεγαλώνει (σ.σ. βαδίζει στα 39 του), πότε επιτέλους θα αποδείξει ότι είναι… κορυφαίος;

Αλλωστε γιατί να πάει καλύτερα στην Ευρώπη, όταν… πατώνει στην Ελλάδα; Εκτός συνόρων τα ματς είναι δυσκολότερα και ο Σιδηρόπουλος περνάει τον πήχη από κάτω, όπως δηλαδή κάνει και στην Super League.

Αμφιβάλλουμε αν ο Περέιρα παρακολουθεί τα παιχνίδια του, τουλάχιστον τα εντός των συνόρων. Αν ίσχυε αυτό, έπρεπε να ασκήσει βέτο για να μην μπει ο Σιδηρόπουλος στον προημιτελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Χώρια που προέρχεται από τραυματισμό, καθώς την Κυριακή σφύριξε Παναιτωλικός-Πανιώνιος 1-1, ένα ματς που ήταν εύκολο και θα το έβγαζε ακόμη και ένας διαιτητής της Football League. Την προηγούμενη φορά που ορίστηκε ήταν στο παιχνίδι Πλατανιάς-Ατρόμητος 1-3, το οποίο διεξήχθη στις 4 Δεκεμβρίου 2017 και από τότε ο 39χρονος ρέφερι υπέφερε από τραυματισμό.

Ο δεύτερος βασικός λόγος που δεν έπρεπε να οριστεί ήταν το… ρεσιτάλ λαθών στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια που ορίστηκε την τρέχουσα σεζόν.

Αναλυτικά:

*19/08/17 Αστέρας Τρίπολης -ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (1η Αγωνιστική): Κακώς μέτρησε το δεύτερο γκολ του Μαυροπάνου, καθώς, εκτός από την μπάλα, ο παίκτης της φιλοξενούμενης ομάδας (και νυν της Αρσεναλ) κόντεψε να βάλει και τον Σελίν στα δίχτυα. Τόσο «καραμπινάτο» ήταν το επιθετικό φάουλ που δεν είδε ο… κορυφαίος.

*24/09/2017 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2 (5η Αγωνιστική): Με αποκορύφωμα τη μη αποβολή του Μάνταλου με δεύτερη κίτρινη στο 60’ (με δεύτερη κίτρινη), ο Σιδηρόπουλος όχι μόνο ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των παικτών της ΑΕΚ, όχι μόνο δεν τους έβγαζε κάρτες, έδινε και ανύπαρκτα φάουλ στους «ερυθρόλευκους». Ο απολογισμός είναι 24 υπέρ της ΑΕΚ και μόνο επτά για τον Ολυμπιακό.

*26/11/2017 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-2 (12η Αγωνιστική): Ο Σιδηρόπουλος δεν απέβαλε, δεν έδειξε καν κίτρινη στον Μάτος, ο οποίος στο 59’ πήγε με τις τάπες στον Σαββίδη. Ο Βραζιλιάνος έδωσε το χέρι στον παίκτη των γηπεδούχων, ο οποίος δεν το δέχθηκε. Στη Νέα Σμύρνη αμφισβήτησαν μέχρι και το φάουλ, με το οποίο ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το 2-1 υπέρ τους, ο Σιδηρόπουλος άρχισε να τους κλείνει στην περιοχή τους.

*04/12/17 Πλατανιάς – Ατρόμητος 1-3 (13η Αγωνιστική): Ανύπαρκτο το πέναλτι του Ρισβάνη στον Ενσικουλού, το οποίο έχασε ο Μπούντνικ.

Δηλαδή, με εξαίρεση το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στο Αγρίνιο, ο Σιδηρόπουλος τα πήγε καλά και στο ματς Λάρισα-Απόλλων 1-0 (18/11/2017, 11η αγωνιστική). Σε παιχνίδια που αρίστευσαν ακόμη και διαιτητές της σειράς, αφού δεν «έβγαλαν» δύσκολες φάσεις.

Την Τετάρτη θα πρέπει να προσέξει μην πάθει και υποτροπή στον τραυματισμό του, καθώς την Παρασκευή θα πρέπει να βρίσκεται στη Μάλτα για το σεμινάριο των διαιτητών της ελίτ κατηγορίας της UEFA. Για αυτό και δεν έτρεξε, αυτά που προγραμμάτισε η ΚΕΔ στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας, την περασμένη εβδομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ