Φυσάει… Βοριάς από τον Νοτιά;

Φυσάει… Βοριάς από τον Νοτιά;

Μπέρδεψε κόσμο η ΚΕΔ με την επιλογή Σιδηρόπουλου για το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Ακόμα και τους μυημένους.

Σιδηρόπουλος. Διαιτητής κάτω του μετρίου. Εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες και με τις πλάτες του Βασάρα έφτασε στην ελίτ κατηγορία της UEFA. Η θέση προοριζόταν για τον κουμπάρο του Κύρου. Τον Δαλούκα. Όμως βρήκε κενό ο Τασούλης και «χώθηκε».

Τον Ιανουάριο του 2011 δέχθηκε επίθεση στον Άγιο Κοσμά. Στα αγωνιστικά τεστ. Λέγεται ότι οι δράστες συνελήφθησαν μετά από λίγο καιρό. Ο Σιδηρόπουλος κλήθηκε για αναγνώριση στην ΓΑΔΑ αλλά δεν… τους είδε και είπε ότι δεν θυμόταν καλά.

Μέχρι να φτάσει στην ελίτ δεν έβγαζε τον πραγματικό του εαυτό. Έπαιξε πονηρά και με υπομονή τον ρόλο του. Μόλις μυρίστηκε την …εξυγίανση άρχισε να χορεύει σε άλλους σκοπούς. Ποντιακούς. Του δόθηκε η ευκαιρία να βγάλει όλα τα κόμπλεξ του στο χορτάρι.

Ακούει πρώτα τον Βορρά. Τον έχει στο dna του. Δεν είναι από την Ρόδο. Στην Δράμα γεννήθηκε και στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης μεγάλωσε. Έγινε γρήγορα ο μεγαλύτερος αντι-Ολυμπιακός. Εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο δεν δίνει στο Λιμάνι ούτε τον …πυρετό του.

Πέρσι δεν έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Τότε διάλεξε πλευρά. «Στράβωσαν» στην Ένωση αλλά οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν στον περσινό ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και στο φετινό ντέρμπι των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα.

Στο Καραϊσκάκη θα φανεί αν ο Βορράς κρατήσει ουδέτερη στάση. Ο Σιδηρόπουλος δεν θα κωλώσει να χρησιμοποιήσει… δρεπάνι αν του το ζητήσουν. Κάτι μάγκες λένε ότι αν ο ορισμός είχε γίνει από τον χαλίφη του Νότου θα σφύριζε ο Μάνταλος ή ο Αρετόπουλος το ματσάκιον. Ο Καλογερόπουλος δεν θα είχε τραυματιστεί. Αυτό είναι που μπερδεύει τα πράγματα.

Οι βοηθοί είναι βόρειοι. Ο Δημητριάδης και ο Ευθυμιάδης. Ο τέταρτος είναι βόρειος. Ο Ζαχαριάδης. Βόρειος είναι και ο παρατηρητής διαιτησίας. Ο Γκαϊτατζής. Τέτοια κάθοδος έχει να γίνει καιρό στον Νότο. Μόνο ο Σαραϊδάρης θα λείψει.

Θα φυσήξει… Βοριάς από τον Νοτιά, όπως έγραψε ο Μανώλης και τραγούδησε ο Νικόλας; Η συμμαχία θα αναβιώσει για ένα βράδυ; Το κακό με τον Τασούλη είναι πως μπορεί από μόνος του να βάλει φωτιά στο παιχνίδι. Να κάνει του κεφαλιού του. Δεν τον ενδιαφέρει. Νομίζει ότι θα έχει για πάντα την προστασία της UEFA.

Οι… σοφοί λένε για αυτόν: «Είναι διαιτητής που δεν σφυρίζει ανάλογα με αυτό που βλέπει αλλά με αυτό που σκέφτεται». Αν ο Σιδηρόπουλος ανάψει την φωτιά μετά δύσκολα θα σβήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ