ΕΠΟ: Η σιωπή είναι χρυσός

ΕΠΟ: Η σιωπή είναι χρυσός

Και οι… έμμεσες απαντήσεις στο σεμινάριο των διαιτητών και των βοηθών της Super League, όπου ο Περέιρα ανέλαβε την ευθύνη των ορισμών και τόνισε ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στους πίνακες επειδή είναι ευχαριστημένος.

Πήγε… πάσο η ΕΠΟ, αναφορικά με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού, με αφορμή τη διαιτησία του Στυλιαρά (Αιτ/νιας) στο παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς σύμφωνα με την επίσημη θέση της ΠΑΕ «ο υπόκοσμος αλλοιώνει» αποτελέσματα, και δεν σήκωσε το γάντι, παρότι οι Πειραιώτες κατάγγειλαν επίσης ως «συνένοχο (πλέον) του συστήματος, Περέιρα, τους Τριτσώνη και Κουκουλάκη, τον Δέδε». Παράλληλα, εκτός από τον Βασιλειάδη που τοποθετήθηκε όπως πρόχειρα τοποθετήθηκε, μέσω της επίσημης θέσης της η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε και απαντήσεις από την ΕΠΟ για όλα τα παραπάνω.

Όμως, στο Πάρκο Γουδί, ούτε καν σκέφτηκαν να αντιδράσουν για να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά. Με άλλα λόγια, μια που διάβασαν, μια που τις ξέχασαν τις καταγγελίες του Ολυμπιακού. Είναι και θέμα πολιτικής, καθώς δεν ήθελαν να έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση με τους «ερυθρόλευκους», επειδή αν απαντούσε η ΕΠΟ, θα ακολουθήσει ανταπάντηση. Αρα, τους συνέφερε να… λήξει το θέμα, να μην δοθεί επικοινωνιακή… τροφή για περισσότερα.

Επίσης, προέκυψε και η κλήρωση για το Κύπελλο, όπου βγήκε το ζευγάρι Ολυμπιακός-ΑΕΚ για τα προημιτελικά, και, όπως λένε, δεν θέλουν να ξεφύγει η κατάσταση. Στην ΕΠΟ θεωρούν ότι δεν πρέπει να απαντήσουν, προκειμένου να διατηρηθεί η ηρεμία και πως αν υπάρχει κάποιο θέμα ο Ολυμπιακός πρέπει να το θέσει στην διοργανώτρια, δηλαδή στην Super League. Ούτε μια κουβέντα για… εξυγίανση δηλαδή, παρότι όταν μιλάνε για αυτή είναι ιδιαίτερα λαλίστατοι! Ούτε μια αναφορά στο «ότι κάνουμε ότι θέλουν η FIFA και η UEFA», όπως συνήθιζαν να δικαιολογούνται στη προσωρινή διοικούσα του Ιωάννη Δρόσου.

Παράλληλα, ούτε ο Περέιρα απάντησε ευθέως, στο πλαίσιο του σεμιναρίου των διαιτητών και των βοηθών της Super League που ξεκίνησε την Τρίτη (16/1) και ολοκληρώνεται την Τετάρτη (17/1). Ο Πορτογάλος έδωσε κάποιες έμμεσες απαντήσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «εγώ έχω την ευθύνη της διαιτησίας στην Ελλάδα, όπως και την ευθύνη των ορισμών».

Ακόμη, ο Πορτογάλος για να στηρίξει τους διαιτητές και τους βοηθούς τόνισε ότι «δεν θα γίνουν αλλαγές στους πίνακες», προσθέτοντας ότι «είμαι ευχαριστημένος και εγώ και οι συνεργάτες μου», με την ένσταση ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Η ΚΕΔ ήταν προσεκτική μέχρι και στην προβολή των φάσεων από το ελληνικό πρωτάθλημα, δείχνοντας ελάχιστα παιχνίδια των «μεγάλων». Πρόβαλαν σε βίντεο μόνο τη φάση του Στυλιαρά από το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0, όπου έπρεπε να αποβάλει τον Μάτος με δεύτερη κίτρινη αλλά και την ενέργεια του Φιγκέιρας στο παιχνίδι κυπέλου, Πλατανιάς-Ολυμπιακός 0-2.

Τόσες φάσεις έχουν γίνει, και οι αρμόδιοι της διαιτησίας έδειξαν τις πιο… ανώδυνες. Για να μην δώσουν αφορμή για σχόλια. Γιατί να μην δείξουν τα πέναλτι που δεν έδωσαν ο Παπαπέτρου (Αθηνών) και ο Αρετόπουλος (Τρικάλων) στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, ή το πέναλτι που έδωσε ο πρώτος υπέρ του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την ομάδα του Περιστερίου, ή το πέναλτι, σε φάση εκτός περιοχής στο Λαμία-ΑΕΚ 0-1, που έδωσε ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής);

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ