Η ΕΠΟ των πλουσίων και των φτωχών

Η ΕΠΟ των πλουσίων και των φτωχών

Το προκλητικό για την εποχή ...φαγοπότι συνεχίζεται στο Γουδί την ώρα που οι ενώσεις λιμοκτονούν. Η νέα διοίκηση της ομοσπονδίας παραβιάζει το άρθρο 2 του καταστατικού της.

Σοκ έχει προκαλέσει στους κόλπους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου η απόφαση της διοίκησης της ΕΠΟ να μην ζητήσει επιχορήγηση από την πολιτεία.

Οι ενώσεις, που είναι μέλη της, αντιμετωπίσουν τεράστια οικονομικά προβλήματα ενώ στο εσωτερικό της ομοσπονδίας είναι αρκετοί αυτοί που αμοίβονται πλουσιοπάροχα.

Το άρθρο 2 του καταστατικού της ομοσπονδίας προβλέπει τους σκοπούς της. Στην παράγραφο 1, εδάφιο γ’ αναφέρεται: «Να προστατεύει τα συμφέροντα των μελών της».

Πως το κάνει αυτό η διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου από τη στιγμή που δεν ενδιαφέρεται για χρήματα που θα ενίσχυαν σημαντικά τις ενώσεις; Στην ουσία λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ενεργεί κόντρα στα συμφέροντα των μελών της. Πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση των καθηκόντων της.

Η ΕΠΟ δεν ζήτησε επιχορήγηση, ως αυτοχρηματοδοτούμενη. Έκρινε ότι δεν χρειάζεται κρατική επιχορήγηση. Άπαντες στην ελληνική κοινωνία κυνηγούν με το …τουφέκι το ευρώ για λόγους επιβίωσης και στο Γουδί γυρίζουν την πλάτη σε χιλιάδες που είναι ζωτικής σημασίας για το ποδόσφαιρο!

Η ακατανόητη απόφαση της ομοσπονδίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Τζώρτζογλου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου έστειλε επιστολή σε όλους τους ποδοσφαιρικούς φορείς και στον Γιώργο Βασιλειάδη στον οποίο απευθύνθηκε αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Την ίδια στιγμή, με τις δικές σας ευλογίες και με κυβερνητικά στελέχη να είναι μεταξύ των εκλεκτών, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επανδρώνεται και χρεώνεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με υπαλλήλους «καρφωτούς, διορισμένους, υψηλόμισθους ΔΕΚΑΧΙΛΙΑΡΗΔΕΣ», με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που κοστίζουν στην ΕΠΟ με μισθούς σκανδαλώδεις, μηνιαίως 7.000 – 10.000 – 14.000 (!!!!!), όταν ο ελληνικός λαός ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας…»

 Ο Τζώρτζογλου είναι από τους πιο έμπειρους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει απόλυτο δίκιο. Γνωρίζει τι συμβαίνει εντός των τειχών της ΕΠΟ όπου κάποιοι απολαμβάνουν το …παντεσπάνι τους. Θα ξεκινήσουμε από την ΚΕΔ.

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα λαμβάνει μηνιαίως 22,500 ευρώ. Ο Σταύρος Τριτσώνης και ο Μιχάλης Κουκουλάκης από 12 χιλιάδες! Ο Κύρος Βασάρας κοστίζει 8,000 για την ανάπτυξη, ο Γιάννης Τσαχειλίδης και ο Δημήτρης Καλύβας, που είναι μέλη της επιτροπής διαιτησίας, 5,000 έκαστος. Μέχρι και ο Νίκος Ιωσηφόγλου πληρώνεται με 1,500 ευρώ που δεν έχει επίσημο ρόλο και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην ΚΕΔ!

Τα golden boys της ομοσπονδίας είναι ο Αλέξης Δέδες, ο Ζήσης Βρύζας και ο Ιάκωβος Φιλιππούσης. Ο μισθός τους κυμαίνεται από το 10 μέχρι 12 χιλιάδες ευρώ! Μετά τις εκλογές προσελήφθησαν τρεις δικηγόροι.

Ο Αλέξανδρος Χολέβας, ο Νικόλαος Μπάρτζης και ο Δημήτρης Κουβαράς. Οι δύο πρώτοι είναι πρώην συνεργάτες του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και του προκατόχου του. Του Σταύρου Κοντονή. Ο τρίτος του προσωρινού προέδρου της ΕΠΟ Γιάννη Δρόσου. Αμείβονται με μισθούς που κυμαίνονται από 5 μέχρι 5,500 χιλιάδες ευρώ ο καθένας!

Οι δύο γραμματείς του Δέδε, η Χριστίνα Σέχου και η Κατερίνα Λεβέντη, λαμβάνουν κάθε μήνα από 2,500 ευρώ! Οι προσλήψεις που κάνει η νέα διοίκηση δεν σταματούν και οι απολαβές όσων γίνονται υπάλληλοι της ΕΠΟ με την νέα κατάσταση είναι εξωπραγματικές. Αυτά βλέπουν οι ενώσεις και «τρελαίνονται». Δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν και το Γουδί θυμίζει τις Βερσαλλίες της εποχής του Λουδοβίκου ΙΣΤ.

Η διαιτησία είναι στην χειρότερη φάση των τελευταίων ετών. Η εθνική ομάδα δεν θα αγωνιστεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας. Η… εξυγίανση, που θεωρητικά γίνεται, αφορά μόνο τις τσέπες κάποιων και τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων που στήριξαν τον Γραμμένο και στους συνεργάτες του στις εκλογές. Μέρος των υπέρογκων αμοιβών θα μπορούσε να ανακουφίσει τις ενώσεις. Να καλύψει κάποιες τρύπες.

Η άρνηση της ομοσπονδίας να ασχοληθεί με την κρατική επιχορήγηση αποτελεί σκάνδαλο. Είναι προφανές ότι δεν επιθυμεί να υπάρχουν ισχυρές ενώσεις για να έχει τον πλήρη έλεγχο. Η πολιτική του… σταγονόμετρου που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετείται και στο ποδόσφαιρο. Οι πολλοί είναι στην πείνα και «όμηροι». Οι λίγοι και εκλεκτοί γλεντούν και κάνουν κουμάντο. ΕΠΟ 2018.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ