Οι ανακατατάξεις του Κυπέλλου

Οι ανακατατάξεις του Κυπέλλου

Η χθεσινή κλήρωση των προημιτελικών του κυπέλλου θα ήταν αυτή που θα μας οδηγούσε σε κρίσεις ή σε σημαντικές ευκαιρίες για να ποντάρουμε.

Η φάση των «16» του Κυπέλλου ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν υπήρχε λόγος για να προβούμε σε κρίσεις σχετικά με το νικητή της διοργάνωσης. Η κλήρωση των προημιτελικών θα ήταν αυτή που θα μας οδηγούσε σε κρίσεις ή σε σημαντικές ευκαιρίες.

Μέχρι χθες το πρωί οι τρεις διεκδικητές (και) του πρωταθλήματος είχαν, σύμφωνα με τους μπουκ, τις ίδιες πιθανότητες να κατακτήσουν το Κύπελλο και αυτό εξακριβωνόταν από το 3,00 και μετά το 2,85 που συνόδευε τον κάθε έναν. Από χθες όμως, που προέκυψαν τα ζευγάρια, σημειώθηκαν μεγάλες ανακατατάξεις. Τα αποτελέσματα της κλήρωσης είναι τα εξής: ΠΑΟΚ – Ατρόμητος, Πανιώνιος – Λαμία, Ολυμπιακός – ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα – Λάρισα.

Και η ισορροπία διαταράχθηκε. Ο ΠΑΟΚ πλέον προσφέρεται στο 2,30, ο Ολυμπιακός στο 3,50 και η ΑΕΚ στο 4,30. Ο Πανιώνιος είναι τέταρτο φαβορί με 20,00, ο ΠΑΣ πέμπτο με 25,00 και ακολουθούν οι Ατρόμητος (30,00), Λάρισα (70,00) και Λαμία (100,00).

Τι προκύπτει από τα παραπάνω για μακροχρόνιο στοίχημα; Μια ματιά στα δεδομένα του προγράμματος μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη. Οι 7 μονομάχοι από τους 8 ασχολούνται μόνο με το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Η ΑΕΚ αντίθετα έχει και το Γιουρόπα Λιγκ. Ιδού λοιπόν πώς έχει η σειρά των αγώνων της στο επόμενο διάστημα.

20/1: Λάρισα – ΑΕΚ.
23/1: Ολυμπιακός – ΑΕΚ (Κύπελλο –πρώτο ματς)
27/1: ΑΕΚ – Λαμία.
4/2: Ολυμπιακός – ΑΕΚ (πρωτάθλημα).
6/2: ΑΕΚ – Ολυμπιακός (ρεβάνς Κυπέλλου).
11/2: ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης.
15/2: ΑΕΚ – Ντιναμό Κιέβου.
18/2: ΑΕΚ – Ξάνθη.
22/2: Ντιναμό Κιέβου – ΑΕΚ.
26/2: Ατρόμητος – ΑΕΚ.

Πρόγραμμα Ολυμπιακού:

21/1: Ολυμπιακός – Ξάνθη.
23/1: Ολυμπιακός – ΑΕΚ (Κύπελλο –πρώτο ματς).
28/1: Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός.
4/2: Ολυμπιακός – ΑΕΚ (πρωτάθλημα).
6/2: ΑΕΚ – Ολυμπιακός (ρεβάνς Κυπέλλου).
11/2: Ατρόμητος – Ολυμπιακός.
18/2: Ολυμπιακός – Πανιώνιος.
25/2: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Πρόγραμμα ΠΑΟΚ:

21/1: ΠΑΟΚ – Απόλλων.
23/1: ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (Κύπελλο – πρώτο ματς).
28/1: Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ.
4/2: ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ.
6/2: Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (ρεβάνς Κυπέλλου).
12/2: ΠΑΟΚ – Λάρισα.
17/2: Λαμία – ΠΑΟΚ.
25/2: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου λοιπόν, η ΑΕΚ έχει να δώσει 10 αγώνες, δύο για το Γιουρόπα Λιγκ με ταξίδι στην Ουκρανία και τρία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και στα υπόλοιπα μόνο αμελητέες ποσότητες δεν μπορεί να θεωρηθούν οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ξάνθη και η γηπεδούχος Λάρισα. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να τις επιφέρει μεγάλες δυσκολίες, ίσως περισσότερο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού στα ματς με τον Ολυμπιακό δεν θα μπορεί να κάνει «εκπτώσεις» στις δυνάμεις που θα διαθέσει.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα δώσουν από 8 αναμετρήσεις. Από τους αντιπάλους των «ερυθρόλευκων» όλοι θα τα δώσουν όλα, άρα το ίδιο πρέπει να κάνουν και αυτοί. Η Ξάνθη δεν έχει υποχρεώσεις στο Κύπελλο ούτε ο Αστέρας Τρίπολης, οπότε όλο το διάστημα μέχρι να πάει στην Τούμπα θα είναι καυτό.

Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ πιο ευνοϊκό πρόγραμμα μέχρι εκείνη την περίοδο. Όχι ότι θα περάσει εύκολα τον ποιοτικό Ατρόμητο, ο οποίος κατάφερε να βρει ένα ρεαλιστικό στόχο για τη συνέχεια της σεζόν. Αλλά το ματς της 4ης Φεβρουαρίου στους Ζωσιμάδες ίσως να είναι μικρότερης δυσκολίας απ’ όσο δείχνει, μιας και ο ΠΑΣ θα ετοιμάζεται για ρεβάνς Κυπέλλου με τη Λάρισα αμέσως μετά. Επίσης, στις 12/2 θα υποδέχεται τη Λάρισα που όπως αυτός, έτσι και εκείνη θα προέρχεται από ρεβάνς Κυπέλλου.

Τα παραπάνω ίσως αποτελέσουν παρατηρήσεις στη μάχη των κορυφαίων ελληνικών ομάδων για τον τίτλο. Στον προγραμματισμό των ιθυνόντων ίσως παίξουν σημαντικό ρόλο. Στο Κύπελλο όμως, όποιος και να προκριθεί απλά θα έχει περάσει ένα γύρο. Ο ΠΑΟΚ φαντάζει φαβορί λόγω της κλήρωσης, οπότε όποιος τον πιστεύει μπορεί να ποντάρει σε αυτό το 2,30.

Ο …καμμένος όμως, θεωρεί μικρή την τιμή. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα προσφέρεται γύρω στο 2,30 και στα ημιτελικά ή στον τελικό απέναντι στην ΑΕΚ ή τον Ολυμπιακό, εφόσον ξεπεράσει το δικό του εμπόδιο. Γιατί ναι μεν οι δύο τελευταίοι θα συγκρουστούν σφόδρα, όμως κάποιος από τους δύο θα περάσει και στην πορεία θα τον συναντήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Επειδή οι «κιτρινόμαυροι» είναι η ομάδα με τις λιγότερες επιθετικές λύσεις και από τους τρεις, αξίζει το ρίσκο στους Πειραιώτες. Το 3,50 είναι ενδιαφέρουσα απόδοση και στα νοκ άουτ όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες.

Όλη η υφήλιος έπαιζε Ολυμπιακό, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Πόρτο

Το μεγαλύτερο τζίρο από κάθε άλλο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος εδώ και μήνες αν όχι στη σεζόν πήρε χθες η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Λαμία. Το ανταλλακτήριο της betfair τοποθέτησε τον άσο στο 1,11 και πριν από την έναρξη της αναμέτρησης είχε «τιμηθεί» από σχεδόν 164.000 ευρώ, ποσό δηλαδή που δεν φτάνουν αθροιστικά τουλάχιστον δύο 90λεπτα στα οποία δεν αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.

Το Χ έλαβε 14.500 ευρώ και το διπλό 4.500 περίπου. Ήταν βέβαια «ανύπαρκτο» το χθεσινό πρόγραμμα και ο Ολυμπιακός με τη Μάντσεστεερ Γιουνάιτεντ και την Πόρτο κράτησαν την αγορά ζωντανή από πλευράς ισχυρών στάνταρ. Άλλα δεν υπήρχαν. Η Γιουνάιτεντ πάντως είχε πάνω της 2,5 εκατομμύρια ευρώ πριν από την έναρξή της και η Πόρτο 203.000 ευρώ. Άλλα πρωταθλήματα, άλλα μεγέθη.

Μετά το προβάδισμα των «ερυθρόλευκων», η αγορά του 1-2-Χ έφτασε μέχρι και τις 400.000 ευρώ. Πάντως, πάνω από 200.000 ευρώ έπεσαν στα under / over 2,5, με τα πολλά γκολ να έχουν την τιμητική τους αλλά να μην έρχονται ποτέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ